Dan odprtih vrat Laboratorija za farmakogenetiko

Spoštovani,

lepo vabljeni na Dan odprtih vrat laboratorija za farmakogenetiko.

Srečanje bo potekalo v soboto, 10. 12. 2016, od 9.00 do 13.00 v Srednji predavalnici Medicinske fakultete v Ljubljani, Korytkova 2, 1000 Ljubljana.

S tem dogodkom, ki ga v okviru tedna Univerze v Ljubljani organiziramo že četrto leto zapored,  želimo s področjem farmakogenomike in personalizirane medicine ter z našim delom in dosežki seznaniti čim širši krog ljudi: zdravnikov in drugih zdravstvenih delavcev, raziskovalcev s področja biomedicine, študentov, pa tudi bolnikov in širše javnosti.

Cilj farmakogenomike v medicini je izboljšati diagnostiko, napoved poteka bolezni in učinkovitost zdravljenja pri posameznem bolniku glede na njegove genetske značilnosti. Poznavanje genetskih dejavnikov tveganja za nastanek bolezni omogoča, da odkrijemo bolj ogrožene osebe in jim s hitrejšo diagnozo omogočimo zgodnejše zdravljenje. S prilagajanjem izbire in odmerjanja zdravil ter spremljanja poteka zdravljenja posameznemu bolniku glede na njegove demografske, klinične in genetske značilnosti pa lahko izboljšamo učinkovitost zdravljenja in zmanjšamo pojav zapletov zaradi zdravljenja.

Letošnji Dan odprtih vrat je posvečen predstavitvi koncepta personalizirane medicine in preemptivnega farmakogenomskega testiranja, predstavitvi evropskega projekta Ubiquitous Pharmacogenomics (U-PGx) in sodelavcev na tem projektu. V drugem delu pa bodo predstavljenje raziskovalne teme in naši rezultati na področju farmakogenomike v onkologiji.

Program je pripet. Vstop je prost, predhodna prijava ni potrebna.

Udeleženci bodo lahko prejeli potrdilo o udeležbi.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Vita Dolžan

 

Prof. dr. Vita Dolžan, dr. med.

vodja Laboratorija za farmakogenetiko

Inštitut za biokemijo, Medicinska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Vrazov trg 2, 1000 Ljubljana

 tel. 01 543 76 70, fax. 01 543 76 41, e-mail: vita.dolzan@mf.uni-lj.si

Pripeti dokumenti